Letné úspechy topoľčianskych tenistov

Dievčatá do 8 rokov:

Daniela Humenchak obsadila na turnaji v Ružomberku 3. miesto a na turnaji v Topoľčanoch 2. miesto a na turnaji v Senici 1. miesto.

Karolína Bachanová vyhrala spoločný turnaj chlapcov a dievčat v Banskej Bystrici a na domácom turnaji obsadila 5. miesto.

Dievčatá do 10 rokov:

Lea Belanská obsadila 3. miesto na turnaji v Piešťanoch a 3. miesto na turnaji v Trnave

Mladšie žiačky:

Bernadette Michalčíková bola vo finále dvojhry na turnaji A kategórie v Žiline, vyhrala dvojhru na turnaji B kategórie na Slávii STU Bratislava, kde obsadila aj 3. miesto vo štvorhre. Na turnaji A kategórie v Levoči skončila 3. vo štvorhre, vyhrala dvojhru i štvorhru na turnaji B kategórie v Trnave.

Nina Kyseľová

Na turnaji A kategórie v Žiline vyhrala štvorhru, na turnaji A kategórie v Levoči skončila 3. vo dvojhre a vyhrala na ňom štvorhru. Zúčastnila sa, ako slovenská reprezentantka, na medzinárodnom turnaji českom Písku, na ktorom sa dostala do štvrťfinále dvojhry a semifinále štvorhry. Nina úspešne hrá aj turnaje starších žiačok – dostala sa do semifinále štvorhry na turnaji A kategórie na Slovane Bratislava a do semifinále štvorhry na turnaji B kategórie v TC Dúbravka do tretice aj do semifinále štvorhry na turnaji A kategórie v TK Baník Prievidza.

Nina úspešne odohrala aj svoj tretí medzinárodný turnaj v kariére. V poľskom meste Szczawno-Zdroj porazila v prvom kole Oliviu Jedrzejak (Poľsko) 6/3 6/0, v druhom kole Juliu Stusek (Nemecko) 7/5 6/1, vo štvrťfinále odohrala výborný zápas s neskoršou finalistkou Ellie Blackford (Veľká Británie), ktorej po tuhom boji podľahla 5/7 3/6. Ešte výraznejšie sa presadila vo štvorhre, kde so svojou partnerkou Luciou Hradeckou (Slávia SPU Nitra) postupne porazili poľskú dvojicu Sawicka-Straszewska 6/3 6/1, vo štvrťfinále nemeckú dvojicu Giza-Noering 6/3 6/1, v semifinále poľskú dvojicu Glowacka-Stankiewicz 6/1 6/2. Vo finále narazili na poľskú reprezentačnú dvojicu Ewald-Gniewkowska, na ktorú mali v prvom sete 3 setboly, no podľahli 6/7 (7), v druhom sete už súperky dominovali a vyhrali ho 6/0. Nine gratulujeme a želáme veľa elánu do ďalšieho tréningu.

[oqeygallery id=32]

Tento obsah bol zaradený v Aktuality. Zálohujte si trvalý odkaz.