Tenisti sa vrátili na kurty

Po dlhej prestávke vynútenej pandemickou situáciou sa na konci apríla vrátili na kurty aj tenisti a tenistky Tennis Clubu Topoľčany. Čakal ich vstup do skrátenej sezóny, ktorej program je veľmi nahustený a tak bude náročné ju úspešne absolvovať. Mladšia žiačka Karolína Bachanová absolvovala na Majstrovstvách Západoslovenského tenisového zväzu svoju úspešnú premiéru – vo dvojhre sa prebojovala do štvrťfinále a vo štvorhre, s partnerkou Ninou Skřivanovou (Detská tenisová škola Nitra), obsadila výborné 3. miesto. Prebojovala sa tak na Majstrovstvá Slovenska, na ktorých uhrala kolo vo dvojhre aj vo štvorhre, čo je, vzhľadom na jej vek, výborný úspech. Martin Bobošík vstupoval do Majstrovstiev Západoslovenského tenisového zväzu v kategórii mladších žiakov v roli favorita. Postúpil do finále vo dvojhre i vo štvorhre, v ktorej bol jeho partnerom Sebastián Faga (TC EMPIRE Trnava), avšak pre zranenie musel z turnaja odstúpiť. Na Majstrovstvách Slovenska však dosiahol pre topoľčiansky chlapčenský tenis historický úspech – vo dvojhre získal bronz a vo štvorhre, s partnerom Matejom Liptákom (TK LOVE 4 tennis Bratislava), dokonca zlato.

Lea Belanská bojovala na Majstrovstvách Západoslovenského tenisového zväzu v kategórii starších žiačok, vo dvojhre sa dostala do štvrťfinále, na Majstrovstvách Slovenska mala veľmi ťažké žreby vo dvojhre i vo štvorhre. Lea už zbiera prvé skúsenosti aj na medzinárodných turnajoch a veríme, že sa na nich presadí.

Nina Kyseľová začala sezónu Majstrovstvami Západoslovenského tenisového zväzu v kategórii žien – vo dvojhre sa prebojovala do štvrťfinále a štvorhru, spolu s partnerkou Laurou Nádaskou (ŠK Blava 1928 Jaslovské Bohunice), vyhrala. Vo „svojej“ kategórie dorasteniek to bolo ešte lepšie – na Majstrovstvách Západoslovenského tenisového zväzu získala Nina striebro vo dvojhre a zlato vo štvorhre – opäť po boku Laury Nádaskej. Na Majstrovstvách Slovenska dorastu sa vo dvojhre Nina dostala do osemfinále a vo štvorhre nastúpila naša 15-ročná nádej, spolu s tradičnou partnerkou Petro Janigovou (OZ ŠK Odema Púchov), s jediným cieľom – získať titul. Dievčatá príkladne bojovali počas celého turnaja a dramatický finálový zápas vyhrali. Zaslúžene tak získali titul Majsteriek Slovenska.

Nina a Petra
Martin Bobošík
Tento obsah bol zaradený v Aktuality. Zálohujte si trvalý odkaz.